Jako, że jakimś fit zapaleńcem nie jestem to
podam Wam dzisiaj dziecinnie
łatwy do wykonania przepis na batoniki owsiane.
Nie stosuję jakiejś diety, ale też nie objadam się
fastfoodami dzień w dzień. Czasem mam poprostu
ochotę na trochę zdrowia na talerzu 🙂 Męczy mnie
to zwłaszcza w pracy, kiedy jako przekąskę wybierałam
batonika czy paluszki. Stwierdziłam, że warto zrobić
takie swoje, domowe batoniki i zabierać ze sobą.
Smacznie a znacznie zdrowiej!

 

No to lecimy z przepisem!
SKŁADNIKI:
– 2 banany
– 1,5 szklanki płatków owsianych
– po garści orzechów laskowych,
suszonej żurawiny,
pestek dyni,
– łyżka miodu
– 1 białko
– 1/3 szklanki mąki kokosowej
( możecie dorzucić dowolne suszone
owoce czy orzechy, co tylko lubicie!)
WYKONANIE:
Banany rozgniatam widelcem, następnie wsypuje
płatki owsiane i miód. Odstawiam na 2 min by płatki
nieco zmiękły. Dodaję pozostałe składniki i dokładnie
mieszam. Gotową masę przelewam do podłużnej
foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiam
do piekarnika rozgrzanego do 180/190 st. na ok 25 min.
Musicie obserwować Wasz wypiek bo piekarnik piekarnikowi
nie równy. Batoniki mogą być już gotowe po 20 min lub
dopiero po 30. Gdy ciasto nieco przestygnie kroimy na
mniej więcej równej szerokości paski. I to wszystko, gotowe!
PS. Zamiast banana możecie użyć np. jabłka,
robiłam i są równie dobre! 🙂
Jeżeli macie jakieś przepisy to piszcie koniecznie,
albo oznaczajcie mnie na insta ( @blondii_ps )
Na pewno wykorzystam przepis i zrobię !
Pozdrawiam,
Kinga 🙂

ZAPISZ SIĘ BY OTRZYMYWAĆ INFORMACJE O NOWYCH WPISACH

Tak jak i Ty nie lubię spamu więc możesz być spokojna/y 😉

Dziękuję Za Zapis !